Хюндай – щанд на Автосалон 2013

Категория: Парапети

Братя Градеви изработиха стъйклените витрини за павилиона на Хюндай за традиционното Автомобилно изложение 2013 г.

Парапети за инвалидни рампи

Категория: Парапети за инвалидни рампи

Според Наредба № 4 от в сила от 14 юли 2009 г. за достъпна архитектурна среда за преодоляването на различни височинни нива и сълбища на обществени сгради е необходимо изграждането на рампи за инвалидни колички. Тези рампи трябва да са снабдени с парапети отговарящи на определени изисквания. Ние от “Братя Градеви” отново можем да ви помогнем. Имаме опит в проектирането и изграждането на такива парапети, изработени от алуминий или от инокс. Можем да  ви предложим и  помощ при проектиране и изпълнение на преместваеми или временни рампи за инвалиди, заедно с нуобходимите парапети и рекунструкции на витрини и входни врати.

Стъклени врати и витрини

Категория: Парапети, Стъклени стени и прегради

Обектът на месец Август е магазина на страхотната марка обувки “Swissies”, който отвори през този месец в Мол Сердика. Братя Градеви монтираха стъклените врати и витрината с размери 5.3  на 2.8 метра.

Височината е под стандартната за моловете от 4 метра което наложи да монтираме стоманен трегер на височина 2.8м, за който са захванати стъклените витрини и рекламата от горе. Стъклените врати са с височина 280 см и са с обков на Дорма.

Парапети с метални мрежи

Категория: с мрежи

Винаги в крак с тенденциите в модерната архитектура “Братя Градеви” разбаротиха парапети за тераси и парапети за стълбища с пълнеж – мрежи от различни метали – стомана, алуминий, инокс. При този тип парапети имаме голяма свобода и те могат да изглеждат по най-различен начин, а мрежите и алуминиевите профили могат да бъдат боядисани във всеки цвят. Характерното за парапетите с мрежи е, че от близо през тях може да се вижда, а от по-голямо разстояние изглеждат непрозрачни. Цени за този тип парапети се формират на база конкретно запитване. Ето снимки на различни видове плетки на стоманени мрежи:

 

Още снимки на парапети можете да видите в нашата галерия

Алуминиеви парапети – ориентировъчни цени

Категория: Алуминиеви парапети - цени

Тук ще намерите ориентировъчни цени за парапети.

Примерни цени за 2010г. на някои от видовете парапети, които Братя Градеви ООД предлагат:

I. Парапети за тераси

Съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ) парапетите за тераси трябва да са не по-ниски от 105см от готовия под на терасите на кота до 20 метра и не по-ниски от 120см за височина над 20 метра. Забранява се за тези парапети да имат хоризонтални елементи за да се избегне изкатерване по тях. Всички модели, които са описани тук отговарят на изискванията и стандартите в страната.

Цените на парапетите са за височина 105см и стандартен монтаж – върху настилката.

1. Алуминиев парапет тип “Фонтани ” – цени от 100 лв. за линеен метър

2. Парапет за тераси и балкони тип “Френски” – цена от 103 лв. за линеен метър

3. Алуминиев парапет за тераси тип “Аспен” – цени от 135 лв. за линеен метър

4. Парапет от алуминий с триплексно стъкло – цени от 145лв. за линеен метър

5. Парапети за тераси тип “Цветарник” – цена от 149 лв. за линеен метър

6. Парапети от алуминий и TWINSON тип “Вила” – цени от 160лв. за линеен метър

7. Изцяло стъклени парапети от самоносещо  триплексно стъкло – цени от 300лв. за линеен метър

II. Стълбищни парапети

Обикновено височината на парапети за стълбища е 90 см. За да се постигне нужната здравина за дълги периоди на експлоатация, вертикалните колонки на парапета се поставят през едно стъпало. По-долу са посочени цени за стандартен и за страничен монтаж – тоест върху стапалото или отстрани на него.

Страничният монтаж не е възможен винаги. За да може вертикалните колонки да е монтират странично е нужно стълбището да има “око”.

1. Парпапет за стълби от алуминий с 3 хоризонтални пръчки

– при стандартен монтаж цена от 80 лв. на линеен метър

– при страничен монтаж цена на парапета от 110 лв. на линеен метър

2. Парапет за стълби с 4 хоризонтални тръби

– при стандартен монтаж – цена от 85 лв. на линеен метър

– при страничен монтаж – цена от 115 лв. на линеен метър

3. Парапет със стъкло за стълби

– стандартен монтаж – цена от 165 лв. за линеен метър

– страничен монтаж – цна от 175 лв. на линеен метър

Цените са без ДДС.

Цените не включват отстъпки за количества или текущите промоции.

Посочените цени са за да ви ориентират за порядъка и са с включен монтаж за град София.

Братя Градеви ООД си запазва правото да променя тези цени по всяко време без предизвестие според входните цени на материалите.

За да дадем точната цена за вашия обект поръчайте си безплатен оглед веднага на [email protected]

В нашата галерия можете да разгледате снимки на изработени от нас парапети.

Парапети “Вила”

Категория: Парапети, тип "Вила"

В стремежа си постоянно да следим нуждите на своите клиенти ние не спираме да се развиваме и да предлагаме винаги нови,  по-качествени и изгодни  продукти.

“ВИЛА” – новият тип парапети за тераси и стълбища!

Новата система парапети, която разработихме съчетава най-модерните материали и покрития с традиционния български архитектурен стил. Изглеждат сякаш са изработени от желязо и дървени летви. Те всъщност са от алуминий и материала TWINSON на водещия европейски производител DECEUNINCK.

Забравете за търкането на натеклата по камъка на терасата ръжда, за боядисването на ръждивото желязо и за разсъхналото се дърво, което трябва да се рендосва и лакира!

Вертикалните колонки на “ВИЛА” са от правоъгълни дебелостенни алуминиеви профили с полимерно прахово покритие – изключително дълговечно и с възможност за стотици цветове от цялата  RAL гама, дори металик, шегрен, 30 вида дървесен декор, специални лакови покрития или елуксации.

Пълнежът  TWINSON е произведен в Белгия, високо устойчив ко-екструдиран материал от PVC и дърво, взел най-добрите качества на двата материала. Топъл на допир и с красотата на дървото като същевременно не се огъва и измята, няма нужда от боядисване, лакиране или някаква друга поддръжка. Може да се използва вън и вътре в сградите и дори за подови настилки край басейни. Слънцето и водата не го повреждат по никакъв начин.

Една малка част от изработените от нас парапети можете да видите в галерията ни

Парапети “Градът на Фонтаните”

Категория: тип "Фонтани"

Парапетите тип “Фонтани” са създадени за група сгради – Градът на фонтаните в София. Изработват се от алуминий със стъкло. Възможни са 230 цвята на профилите и 5 цвята на стъклата.

Още снимки на наши парапети

Алуминиеви, иноксови и стъклени парапети

Категория: Алуминиеви, иноксови и стъклени парапети

“Братя Градеви” ООД е водещ производител и вносител на алуминиеви парапети. Алуминиевите парапети имат следните предимства:

  • изключително устойчиви са на корозия, с голяма дълговечност
  • красиви са и придават модерен вид на сградата
  • модулния принцип позволява, на практика, всякакъв вид монтаж и растер. Още…

Парапети тип “цветарник”

Категория: тип "цветарник"

Това са безспорно най-красивите парапети. Използват се най-вече за тераси. За да се запази формата на тръбния пълнеж не могат да бъдат по-ниски от 75 см.

Още снимки разгледайте тук

Парапети тип “френски”

Категория: тип "френски"

Това са парапети с вертикален тръбен пълнеж, които се използват предимно за тераси. Разстоянието между отделните тръби не трябва да надвишава 125 мм. При тях няма възможност за изкатерване на малки деца през парапета.

Малка част от нашата работа можете да разгледате в галерията ни