Клапи за микровентилация GECCO 4

Категория: Дограма

След клапите за микро ветилация GEKKO 3 Гелан изобретиха и GEKKO 4, при които капацитета е повишен 6 пъти.

До преди 20 години, когато започна да се работи за съхранение на енергията в сградите, въпросът с мухъла и плесените в жилищата не беше поставян на дневен ред. Последвалият бум на технологиите за изолация като страничен ефект, обаче доведе до нарушаване на микроклимата в помещенията, повишена влажност и проблеми с конденза по стените и стъклопакетите и в крайна сметка влоши комфорта на обитателите.

Естествено производителите на прозорци потърсиха решение на проблема и сега водещите фирми в Германия имат подобни продукти. GEALAN предлагат елегантна клапа за вентилация с вграден поленов и прахов филтър, която също така не пропуска насекоми и шум.

GEalan Clima COntrol или GECCO 4  е най-новата и най-ефективната клапа от серията. GECCO 4  опреснява от 11 до 19 кубически метра въздух за час в зависимост от външните условия. За разлика от GECCO 3 която се слага и на вече монтирани ПВЦ прозорци, GECCO 4 трябва да се монтира в уширителен профил заедно с дограмата.

От 01 април 2012 г. стартираме промоция за най-голямата серия на Гелан IQ 8000+  83 mm като към всеки прозорец получавате клапа за микровентилация бонус.

Алуминиева дограма

Категория: Дограма

Обектът на месец септември 2011 г. е офис сграда и склад на фирма Мартинели.

Сградата е изпълнена  с алуминиева дограма с прекъснат термомост и стъклопакети със специални стъкла с нанопокритие тип “четири сезона”. Последният етаж е жилищен, там дограмата е в дървесен цвят. Излизането на голямата тераса става през плъзгаща се врата тип HST – плъзгане с повдигане. Освен външната дорама Братя Градеви доставиха и монтираха вътрешните алуминиеви врати, както и вратите за баня и врати от алуминий за мокрите помещения.

Ексклузивна 83 мм шест камерна система от GEALAN

Категория: Дограма

s8000iqplusНай-новата ни система за ПВЦ Дограма притежава изключително масивната 83 мм каса остъклена с 40 мм троен стъклопакет!

Последните достижения на германската строителна индустрия са залегнали в най-новата система за ПВЦ дограма на Гелан. Суперкачествените максимално топлоизолиращи профили са със строителна широчина 83 мм  и възможност за вграждане на троен  40 мм стъклопакет запълнен с инертен газ и 3 стъкла с нанопокритие.  S 8000IQ+ се произвежда само в основният завод на фирмата, който се намира в гр.Тана област Тюриния.

При Братя Градеви системата е налична дори “предпремиерно”, тъй като ще се предлага  официално в тридесетте страни, където има представителство на GEALAN от 2011г.

Отново Дограмите на GEALAN са изпреварили конкурентите си от Европа:  Както всички други продукти на фирмата те са придружени от пълен набор сертификати вкл. DIN ISO 9001:2008 и DIN ISO 14001:2008. Нещо повече: коефициентът на термопреминаване на касата е Uf=0.78 W/m2k, а коефициентът на термопреминаване за прозореца е равен на 1W/m2k! Това не само покрива сега действащите изисквания в Германия, но дори надминава стандарта от 1,1 W/m2k,  който ще е в сила от 2012г.

Освен отличната термоизолация  PVC дограмата на Gealan произведена от Братя Градеви има и други важни и видими с просто око предимства.

Големите размери на касата в широчина и височина позволяват прозорците да се монтират плътно в отворите, без големи фуги запълнени с пяна от вътрешната страна и същевременно от вън, дори при “обърнати ” с изолация прозорци, рамката на дограмата се вижда съвсем ясно.

Това е от голямо значение и много улеснява  монтажа на всички видове външни облицовки на сградите: изолации, сайдинг,  Еталбонд, керамика, дървени ламперии или други  вентилируеми фасади.

Всеки, който се занимава със строителство, ще оцени и факта че дренажните отвори са разположени по-високо от колкото на всички други видове профили – над 50мм. Така рискът от най-често допусканата и същевременно най-скъпата за коригиране грешка при монтажа на дограмите -отвеждането на кондензната влага и дъждовна вода в стената, е сведен до нула.

ПВЦ дограма

Категория: Дограма

“Братя Градеви” са едни от първите производители на пвц дограма в София. Партньори сме на най-голямата фирма за полимери в Европа – консорциума Тисен-Декьонинк (Thyssen-Deceunink). Предлагаме качествена пвц дограма на изключително атрактивни цени. Асортиментът на произвежданата от нас  пвц дограма варира от стандартни прозорци с четири-камерен профил и обикновен стъклопакет – 24 мм до 7-камерни профили с тройни специални стъклопакети с нискоемисийни стъкла и дебелина на стъклопакета 40 мм. При нас можете да намерите продукти, които са подходящи както за масовото жилищно строителство така и за пасивни и ниско-енергийни къщи. На стъклопакета, който е най-важната част от един прозорец, обръщаме особено голямо внимание и можем да ви предложим стъклопакети с нискоемисийни (к-стъкла с меко покритие), нискоенергийни стъкла (подходящи за южно и западно изложение), инертен газ аргон, всички видове оцветени в масата си, огледални и орнаментни стъкла, както и декоративни елементи между стъклата (хелима). Цветовото разнообразие също е много голямо, предлагаме 12 стандартни дървесни декора и много цветове от RAL гамата, включително специални цветове, шегрени и металици. Обкова на дограмата е немски, на фирмите Сигения или Шуринг. Препоръчваме и предлаганите от нас защитни и противовзломни елементи. Дограмата може да бъде окомплектована с всички видове външни и вътрешни первази, щори, мрежи против насекоми, кепенци, парапети. Предлагаме клапи за микровентилация, които възпрепятстват образуването на конденз и мухъл в помещенията. Извършваме монтажи в София и в цялата страна. Още снимки можете да видите в нашата галерия